Trondhjems Skøiteklub (TSK) ble stiftet den 24.februar 1876. Med dette er klubben verdens eldste sammenhengende drevne skøyteklubb. I dag består TSK av to avdelinger, kunstløp og hurtigløp.

hele gjengen samlet
Deltakere fra skøyteskole, rekrutt og junior på Fosenlløpet 2015

Utøvere hurtigløp

Hurtigløpsavdelingen har i tillegg til mange yngre på skøyteskole også aktive utøvere i rekruttgruppe, juniorgruppe samt seniorløpere og også et aktivt veteranmiljø – eldstemann er over 70 år!

Vår fremste senior siste sesong – Aleksander Waagenes satte bl.a. ny norsk bestenotering i mini-firkamp (500m/1500m/1000m/3000m). Aleksander toppet sesongen med kretsrekorder på både 1500m, 3000m og 5000m, alle satt under ett stevne i Calgary i mars 2014. Med det er han Trøndelags beste skøyteløper gjennom tidene på den norske «Adelskalenderen» som er basert på poengsum regnet på bakgrunn av personlige rekorder på 500m, 1500m, 5000m og 10000m.

Med utholdende veteraner, treningsvillig juniorløpere,  nydannet rekruttgruppe, og en voksende skøyteskole de siste par årene, har klubben en spennende framtid.

 

Leangen

TSK hurtigløp trener på Leangen Kunstisbane. Sesongen 2014/2015 banen oppgradert med nytt dekke. Det er også planlagt ny heldekkende isflate på indre bane med byggestart etter sesongen 2014/15.

Videre eksisterer det planer(?) om å få bygge tak over det nye anlegget , m.a.o. vi får en ishall.  Det vil bety økt tilgjengelighet for flere brukere av isflatene. Med det været vi har hatt de siste vintrene, og hvis utviklingen fortsetter i samme retning, ser vi for oss en betydelig økning av aktiviteten i en nybygd ishall.

(link til Istider)

aapningLeangen

 

TSKhusetLite

Klubbhus

Eget klubbhus ble oppført i 1989, og er i dag et viktig møtested for klubbens ulike aktiviteter.

Huset inneholder bl.a. et eget treningsrom, garderober med badstue, møtelokaler med tilhørende storkjøkken og skøytemuseum med gjenstander av betydelig historisk verdi for skøytesporten og klubben.

TSK-Huset i Gildheimsvegen 28 på Leangen har utleiemulighet i hovedetasjen for selskaper, møter og kurs.
Plass til selskap på opp til 75 personer. Les mer på TSK hovedlaget sine sider.

 

.