Historie/Bakgrunn

Trondhjems Skøiteklub (TSK) ble stiftet den 24.februar 1876. Med dette er klubben verdens eldste sammenhengende drevne skøyteklubb. Klubben markerer dette ved å arrangere et jubileumsstevne hvert år rundt stiftelsesdatoen.

Klubben har fostret flere verdensmestere på skøyter. Den første var Peder Østlund som ble verdensmester første gang i 1898 samt påfølgende år. Edvard Engelsaas gjentok denne bedriften i 1900.  Ivar Ballangrud er nok den i TSK som har høstet mest heder og ære. Han ble verdensmester fire ganger, første gang i 1924, og siste gang i 1938. I tillegg har han fire gullmedaljer fra OL, ett gull fra OL 1932 og 3 gull fra OL i 1936. Klubbens foreløpig siste verdensmester er Rolf Falk-Larssen, som vant VM i Oslo i 1983.

Eget klubbhus ble oppført i 1989, og er i dag et viktig møtested for klubbens ulike aktiviteter.

Huset inneholder bl.a. et eget treningsrom, garderober med badstue, møtelokaler med tilhørende storkjøkken og skøytemuseum med gjenstander av betydelig historisk verdi for skøytesporten og klubben.

Dersom det er ønske om det blant våre støttespillere, kan klubben ordne med en omvisning.

Blant klubbens mest kjente utøvere i moderne tid, kan nevnes Magne Thomassen, Bård Henriksen og Arne Herjuaune. Disse tre løperne vant det uoffisielle klubbmesterskapet i VM på skøyter som ble avholdt i Eskilstuna i Sverige på slutten av 60-tallet. Etter dette har både Rolf Falk-Larssen og Atle Vårvik (bl.a. kjent for sitt Donalddrakt-stunt) representert klubben i OL.